Bent u klaar voor de stap?

Wilt u de start of de uitbreding van uw onderneming in Suriname vanuit Nederland voorbereiden? Met Results4Business is uw voorbereiding in Nederland verantwoord: ter zake deskundig, met échte en actuele kennis van het zakendoen in Suriname én informatie over het zakendoen binnen uw sector.Voor ondernemers die zich vanuit Nederland voorbereiden op de start van een bedrijf in Suriname, bieden wij de volgende diensten aan: 

Hoe pakt u de voorbereiding aan als u uw bedrijfsidee in Suriname wilt gaan testen of er marktonderzoek wilt gaan doen? Hoe komt u aan geschikte bedrijfsideeën voor Suriname? Hoe legt u contacten en vindt u klanten en opdrachtgevers? Waar liggen de marktkansen in Suriname en in de Caribische regio? Hoe gaat u uw bedrijf in Suriname financieren? Welke mogelijkheden biedt de overheid aan starters? Wat moet u regelen vóór vertrek naar Suriname als u gaat emigreren of voor langere tijd in Suriname wilt gaan wonen? Welke relevante documenten moet u meenemen? Hoe regelt u zaken rondom belastingen, verzekeringen en uw Nederlandse nationaliteit voordat u Nederland voor lange tijd of permanent gaat verlaten?


Kortom allemaal vragen die onderdeel uitmaken van een goede voorbereiding. Als u de stap al hebt gezet om zich te oriënteren of om daadwerkelijk een bedrijf in Suriname te starten, dan bieden wij u ook in Nederland de mogelijkheid van een goede voorbereiding. Dat kan individueel of in groepsverband.

 

Leg uw concrete vraag aan ons voor. Maak duidelijk welke van de vier vormen van voorbereiding u prefereert. Stuur ons uw wensen en contactgegevens en wij nemen contact met u op over de gewenste diensten en de kosten. Mail naar: office@results4business-nv.com of gebruik het contactformulier. 


Scoping Study Suriname

Ter ondersteuning van uw voorbereiding  bieden wij u een analyse van ondernemerskansen in Suriname. Het rapport is in 2015 samengesteld.

Het rapport is bedoeld voor mensen uit de Surinaamse Diaspora, die in Suriname willen onderneming, hun bedrijf naar hier willen verplaatsen of uitbreiden, of op zoek zijn naar mogelijkheden om te investeren of samen te werken met een lokale ondernemer.

Het rapport is ook bedoeld als handvat voor het doen van marktonderzoek in Suriname voorafgaand aan het oprichten van een onderneming. 

De vooraankondiging van het rapport vond plaats tijdens het Seminar van de Surinaamse Overheid, 'How to Engage with the Diaspora for Development of Suriname', op 7 februari 2015 in Den Haag, welke werd gehouden in samenwerking met het Internationaal Migratie Instituut (IOM) en het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken. Het rapport is uitgevoerd door de  bekroonde Internationale Zakenvrouw, mevrouw drs. Georgette Eendragt, directeur van Results4Business NV.

Het rapport geeft een analyse van o.a.de 'business doing in Suriname (financieel, bancaire, economisch, ondernemerssupport en de prestaties als land op business doing gebied) en de kansensectoren om een onderneming te starten, of naar Suriname te verplaatsen of er te investeren. De basis voor de analyse is het ondernemerschapsbeleid en het ontwikkelingsplan voor de periode 2012-2016 van de overheid. 

Het rapport is uitsluitend aan te vragen via dit contactformulier.