Haalbaarheidstoets Businessplan
for Doing Business in Suriname

 

U gaat in Suriname ondernemen, hebt een ondernemingsplan geschreven en wilt zeker weten of het plan voldoet aan de wet- en regelgeving in Suriname en of de cijfers kloppen? 

Of u wilt weten of de aanbieden en presentatie van het plan voor het beoogde doel in orde is?
Bijvoorbeeld als u een zakenpartner zoekt of over de streept wilt halen om te participeren in uw onderneming, of als u het businessplan wilt indienen voor bedrijfsfinanciering bij een financiële instelling of andere financier.  

Onder andere in deze gevallen kunnen wij uw ondernemingsplan toetsen op kredietwaardigheid en haalbaarheid, gericht op zakendoen en/of financiering in Surinaamse.

WAT DOEN WIJ?
We beginnen met een eerste gesprek. U levert het plan in en we beoordelen het op 10 onderdelen, onder andere op : 

  • het businessconcept in relatie tot markt en klanten
  • de strategie om uw business te commercialiseren
  • het financieringsplan: kloppen de cijfers, hebt u iets over het hoofd gezien? 
  • de doorberekening van de prognoses: o.a. de omzetprognose in relatie tot de liquiditeitsbegroting en het break-even point (omslagpunt waarop u winst gaat maken)
  • de financieringscheck: het benodigde kapitaal en de bestemming ervan.

Kortom is het businessplan compleet om uzelf en financiers te overtuigen erin te investeren. 
Wij geven de uitkomst van de beoordeling per mail en stemmen met u af voor de planning van een feedback adviesgesprek om de beoordeling door te spreken. Na dit gesprek voert u de aanpassingen in het ondernemingsplan zelf door. 


Wilt u een verbeteradvies op schrift in plaats van het feedbackgesprek? 

Binnen vijf werkdagen na het eerste gesprek kunt u beschikken over het schriftelijk verbeteradvies.

Eventueel kunnen wij na de haalbaarheidstoetsing en het feedbackgesprek, het businessplan voor u aanpassen. De kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid en de duur van de werkzaamheden. In onderling overleg bepalen wij het tarief van deze werkzaamheden.


INFORMATIE
U kunt elk moment een adviesgesprek aanvragen om de haalbaarheid en financierbaarheid van uw businessplan te laten toetsen: telefonisch of via het contactformulier op deze website. We bieden ook de mogelijkheid voor een adviesgesprek via een Zoom, WhatsApp of Skype-contact.

Direct een Businessplan Check adviesgesprek aanvragen? Ga naar